Stichting Hou Friesland Mooi

Hou Friesland Mooi is ontstaan in november 2012 toen de Provincie Fryslân met het plan kwam om alle nieuwe windparken te concentreren in het IJsselmeer, in de driehoek Harlingen, Bolsward en Makkum en langs de A7 bij Heerenveen. Dat plan riep veel vragen en verzet op in de streek tussen Harlingen, Bolsward en Makkum en daaruit kwam het Comité voort als een groepje verontruste burgers. Een door het Comité gestarte petitie leverde als snel meer dan 2000 handtekeningen op van mensen die tegen de plannen van de Provincie waren.

Het Comité wilde het echter niet laten bij “nee” zeggen en belegde daarom in maart en april een aantal “dorpsbijeenkomsten” om van gedachten te wisselen over een alternatief. Dat leidde tot een voorstel met als motto “Eerlijk delen van lusten en lasten” dat in april 2013 werd aangeboden aan de Provincie. En dat in de maanden daarna later de basis werd voor overleg met de FMF en het PDF.

Met het oog op “Fryslân foar de Wyn” heeft SHFM zich op 15 januari 2014 omgevormd naar de “Stichting Hou Friesland Mooi” met hetzelfde doel als SHFM: opkomen voor de belangen van omwonenden en Fryslân mooi houden voor iedereen. De grootste uitdaging van SHFM is om andere regio’s aan zich te verbinden.

www.houfrieslandmooi.nl

 

 

 

Nieuws